1. دهقانی
  2. پرسش و پاسخ قراردادها
  3. شنبه, 28 تیر 1399
  4.  اشتراک از طریق ایمیل
تا چند درصد افزایش در قرارداد نیاز به الحاقیه و متمم نیست؟
پاسخ پذیرفته شده
پاسخ پذیرفته شده Pending Moderation
با سلام و احترام

افزایش بهای قرارداد در حالی که واگذارنده موضوع قرارداد دستگاه دولتی است، ناشی از افزایش حجم موضوع قرارداد می باشد که این افزایش حجم رابطه مستقیم با بهای قرارداد دارد. از آنجا که در معاملات متوسط افزایش ۲۵ درصد حجم قرارداد، بهای قرارداد را متاثر می نماید و این افزایش بها ولو از نظر ریالی از حد نصاب سقف معاملات متوسط صعود نماید سبب تغییر نصاب و شکست معامله نمی شود، پس می توان دریافت که ملاک افزایش ۲۵ درصد از حجم موضوع قرارداد ۲۵ درصد از بهای ریالی قرارداد است.

مجوز قانونی افزایش حجم قرارداد بند ب ماده ۱۰ آیین نامه معاملات دولتی است که اصولا می بایست به صورت شرط ضمن عقد در قرارداد درج شود تا سبب ایجاد اثر تعهدی برای طرف قرارداد دستگاه دولتی واقع شود و دستگاه دولتی با ابلاغ کتبی موضوع اعمال اختیار خود، پیمانکار را مکلف به انجام تعهد نماید.

به نظر می رسد چون اختیار افزایش یا کاهش حجم موضوع قرارداد به موجب قانون محیا شده پس اگر افزایش یا کاهش حجم موضوع قرارداد به عنوان شرط ضمن عقد هم در قرارداد قید نشود و چون اصل بر اطلاع عموم نسبت به قوانین از زمان لازم الاجرا شدن است پس اعمال این اختیار با ابلاغ کتبی از سوی کارفرما برای پیمانکار تعهد آور است.

در دو فرض فوق اثری از تنظیم متمم قرارداد متصور نیست ضمن اینکه محمل دفاع باقی است.

در یک حالت استثنایی اگر موضوع قرارداد حتی با گذر از ۲۵ درصد قرارداد تکمیل نگردد و محاسبات مواجه با نقص باشد پس با رعایت مقررات ترک تشریفات می توان برای ادامه کار با پایبندی به اصول و اساس قرارداد اولیه متمم قرارداد تنظیم شود

لیکن به نظر اینجانب به جهت تمشیت صحیح رابطه حقوقی ایجادی در قالب قرارداد، اطلاق عنوان متمم برای قرارداد زمانی می تواند مطمح نظر باشد که باب سخن از افزایش موضوع قرارداد در حالی مفتوح باشد که شرط افزایش حجم موضوع قرارداد که حسب مورد مقدار موضوع یا زمان اجرای موضوع قرارداد با رعایت سقف ۲۵ درصد بهای قرارداد است به صورت شرط در مفاد قرارداد منظور نشده باشد و متمم حکایت از تفهیم تعهد برای متعهد علیه داشته باشد.

البته باید دقت داشت که در این مقال صحبت از افزایش حجم موضوع قرارداد است یعنی جنس نوع و وصف موضوع قرارداد دستخوش تغییر نمی شود و صرفا کمیت موضوع اولیه قرارداد تغییر پیدا می کند.

به نظر بنده اگر جنس، نوع و وصف موضوع قرارداد دستخوش تغییر شود و بهای تغییرات در قالب ۲۵ درصد بهای قرارداد قرار گیرد، نیاز به تنظیم الحاقیه بابت تغییر موضوع قرارداد با امضا دو طرف می باشد.

موارد فوق الذکر ادای تلمذ حضور اساتید ارجمند است لذا لزوما نیاز به تایید یا رد اساتید گرانقدر دارد و دو چندان مزید مسرت حقیر است که اساتید محترم امعان نظر
و رهنمون فرمایند. متشکرم
پاسخ پذیرفته شده Pending Moderation
درود
با توجه به احترامی که برای همه دوستان قایل هستم و لزومی هم برای ورود به حواشی نمی بینم
برای خاتمه دیگر عرضی ندارم و پیشاپیش هرگونه نظر بزرگواران محترم است.
موفق باشید.
پاسخ پذیرفته شده Pending Moderation
با درود
درباره نگارش متن به فارسی روان همه فهم و گفتگوی دو ارجمند در این باره ، چند نکته از دید بنده درج می گردد:
البته درخواست کننده بهتر بود جمله آخر را درج نمی نمود که توهین برداشت نشود.
و پاسخ دهنده نیز بهتر بود اگر فارسی روان آن سخنی که گفته را نمی داند یا نمی تواند ، جسارت ندانستن یا نتوانستن را به ادعای امکان پذیر نبودنش ، جایگزین ننماید.
البته اگر چنین کاری نشد بود که به واقع هیچ گاه فرهنگ واژگان و دیکشنری در دنیا وجود خارجی نیافته بود.
البته پیشتر از اینها ، همکاران جناب علی اکبر داور نزدیک به 9 دهه پیش نشان دادند که می توان زبان همه فهمی از واژگان عربی
رشته حقوق برای ایرانیان به فارسی برگزید که نیازی به این همه کاربرد واژگان وجمله های تخصصی حقوق به زبان عربی و بیگانه در زبان فارسی نباشد.
و البته باید پذیرفت چنین کاری ، کار هرکسی هم نبوده و نیست.
کامیاب باشیم.
جعفرزاده - کارشناس اصول حاکم بر پیمان ها
پاسخ پذیرفته شده Pending Moderation
با سلام و احترام
آیا از پزشک محترمی که از زبان و اصطلاحات بیگانه در تخصص خودش استفاده می نماید یا از مهندس عزیزی که با فرمول و اعداد و ارقام منظور تخصصی خود را می رساند واقعا چنین انتظاری دارید که به زبان روان و کلمات فارسی برایتان انشاء کنه؟؟

واقعا استفاده از ادبیات تخصصی یعنی کسی می خواهد سوادش را به رخ بکشد؟؟

یعتی اگر از خیار تبعض صفقه مطلبی بیان شد به رخ کشیدن سواد است؟؟؟

لطفا این عبارت را در دو کلمه به زبان سلیس فارسی معنا کنید!!!

این بستر الکترونیک محلی برای تبادل نظرات فنی و تخصصی است که غلبه آن با دانش حقوق است و برای فهم مسایل حقوقی تلاش و سعی برایآشنایی با ادبیات تخصصی این رشته هم ضروری است نه اینکه ادبیات حقوقی حرکت معکوس داشته باشد.
موفق باشید
پاسخ پذیرفته شده Pending Moderation
سلام بنده یک سوال داشتم فرض کنیم در مرحله بررسی نقشه ها کارفرما روی نوع سنگ تعیین شده جهت پوشش کامنت داشته و درخواست تعویض با نمونه دیگری داشته باشد نحوه اعمال این تغییر در شرایط ذیل چکونه است؟
1- تغییر نمونه فقط دلیل زیبایی داشته و از نمونه قبل گرانتر یا ارازانتر باشد
2- تغییر نمونه دلیل فنی داشته باشد مثلا نوع سنگ انتخاب شده جهت محل پروژه مناسب نباشد و این نمونه گرانتر یا ارزانتر باشد
باتشکر
پاسخ پذیرفته شده Pending Moderation
با سلام و احترام

ضمن تشکر از درج مطلب خواهشمندم مطالب را با کلمات فارسی و بصورت ساده و روان بیان فرمائید .

متاسفانه به کار بردن بیش از اندازه کلمات و قواعد عربی در نگارش فارسی به معنای بالا بودن سواد افراد تلقی میگردد.
  • صفحه :
  • 1


هنوز به این بحث پاسخی داده نشده است
مهمان
پاسخ شما
عکس یا فایل مورد نظر خود را با کلیک بر روی دکمه آپلود - بارگزاری نمایید - فرمت های پشتیبانی شده : gif,jpg,png,jpeg,zip,rar,pdf
• وارد کردن • حذف Upload Files (Maximum File Size: 3 MB)

Sharing your current location while posting a new question allow viewers to identify the location you are located.

کد امنیتی
To protect the site from bots and unauthorized scripts, we require that you enter the captcha codes below before posting your question.