Notice: unserialize(): Error at offset 814773 of 822152 bytes in /home/qanoonname/domains/qanoono.ir/public_html/libraries/joomla/cache/controller.php on line 205
انحصار در ارزیابی کیفی
  1. علی قره داغلی
  2. قانون جو قانون گرا قانون یار
  3. پرسش و پاسخ آزاد مناقصه مزایده
  4. شنبه, 29 خرداد 1400
  5.  اشتراک از طریق ایمیل
اگر مطابق ماده 10 آیین نامه ارزیابی کیفی انحصار شکل گرفت آیا باید ارزیابی کیفی انجام شود؟ در این صورت اگر امتیاز حداقل کسب نشد چه باید کرد؟
اگر سه شرکت کننده در بار دوم پیشنهاد دادند ولی فقط یک نفر حداقل امتیاز را کسب کرد چه باید کرد؟ با دو نفر اول مناقصه برگزار شود یا با همان نفر اول وارد مذاکره شد؟
اگر امتیاز دو نفر اول هم از حداقل امتیاز کمتر بودند و نفر سوم هم داشتیم چه باید کرد؟
به طور کلی عبارت حداقل در ( حداقل دو مناقصه گر که ....) چه معنی دارد؟
علارت مبهم است.
خواهشمند است اساتید نظر دهند.
سوالات جالبی بود که جناب صادقی در ذیل پاسخ خود به سوال تکلیف یک پاکت در مناقصه مطرح کره بودند.
پاسخ پذیرفته شده
علی قره داغلی
استاد مدرس
پاسخ پذیرفته شده Pending Moderation
چند سوال مرتبط
✳️ سوال 1- منظور از «دو مناقصه‌گر که دارای بالاترین امتیاز می‌باشند» در بند ب ماده 10 آیین نامه ارزیابی کیفی چیست؟
?پاسخ: دو مناقصه‌گری که حداقل امتیاز قابل قبول ذکر شده در اسناد ارزیابی کیفی را بدست آورند.
✳️سوال 2- آیا در ارزیابی دوم با دو مناقصه‌گر که بالاترین امتیاز را حتی کمتر از حداقل امتیاز تعیین شده در اسناد آورده‌اند، باید مناقصه را ادامه داد؟
?پاسخ: خیر به هیچ وجه زیرا در صورت برنده شدن مناقصه‌گری که امتیاز کافی را کسب نکرده باشد، امکان شکایت طرف رقیب به هیات رسیدگی برای لغو مناقصه‌ای که مناقصه‌گر آن فاقد صلاحیت است میسر خواهد بود. همچنین امکان ورود سیستم‌های نظارتی از باب عدم اجرای قوانین و صدور کیفر خواست برای متخلفین از اجرای قوانین کشور به موجب ماده 576 قانون مجازات اسلامی موجود است.
✳️سوال 3- در صورتی که از مناقصه‌گران موجود در تجدید ارزیابی کیفی فقط یک شخص امتیاز لازم را کسب نمود چه باید کرد؟
?پاسخ: بر اساس ادامه بند «ب» مستنبط از جزء 2 بند «ط» ماده 2 قانون، تأمین‌کننده یاد شده، انحصاری تلقی و معامله طبق بند «الف» ماده 29 قانون انجام می‌شود.
✳️سوال 4- روش انجام معامله در صورت بروز انحصار مذکور در ماده فوق چگونه خواهد بود؟
?پاسخ: با توجه به ماده 15 آیین‌نامه مستندسازی که بحث از تشکیل کمیسیون معامله‌ای در خصوص روش انجام موارد عدم الزام که عملاً زیر نظر رییس دستگاه فعالیت می‌نمایند، داشته و متن این بند و تبصره بند ب ماده 7 آیین‌نامه ارزیابی کیفی که علاوه بر انجام کار براساس بند الف ماده 29 اشاره دارند، ولی مذاکره را برعهده کمیسیون مناقصه که متشکل از افراد مذکور در ماده 5 قانون می‌باشد گذاشته است؛ نوعی تضاد در روش اجرای این موضوع دیده می‌شود زیرا جایگاه این دو کمیسیون یعنی مناقصه و معامله غیرقابل قیاس است؛ زیرا کمیسیون مناقصه هیأتی قانونی با حضور مقامات خاص، هر کدام با یک رأی حتی بالاترین مقام دستگاه است، ولی کمیسیون معامله یک هیات اداری است که باید نظرات خود را به تایید بالاترین مقام برساند زیرا تمامی مسؤولیت در موارد عدم الزام بر عهده بالاترین مقام می‌باشد. بنابراین برای جمع بین دو گزاره به ظاهر متضاد و برای نگه داشتن هر دو، می‌توان اینطور تفسیر نمود که؛ در مناقصات به روش ارایه فشرده اسناد (زمانی که پاکت استعلام ارزیابی و پاکت پیشنهاد هر دو با هم دریافت می‌شود) اگر در مرحله ارزیابی کیفی در بار دوم به یک متقاضی رسیدیم که دارای پاکت پیشنهاد هم بود، بر اساس بند ط ماده 2 چون ایجاب حادث شده، این کمیسیون مناقصه است که باید وظیفه ادامه کار و احراز انحصار و انجام مذاکره ضمن بازگشایی پاکت قیمت را بدست بگیرد، ولی با روش مستندسازی عدم الزام مندرج در ماده 15 آیین‌نامه مستندسازی، اما اگر در ارزیابی کیفی پاکت پیشنهادی دریافت نشده بود؛ چون هنوز ایجابی حادث نشده است و فقط در حد شناسایی متقاضیان صلاحیت‌دار بوده است و پاکتی برای بازگشایی وجود ندارد،‌ این امر در حکم انحصاری بوده و بر اساس بند الف ماده 29 اقدام می‌گردد؛ یعنی در اینجا کمیسیون (اداری) معامله وارد جریان شده و با مسؤولیت بالاترین مقام به فرایند خرید از جمله ارسال دعوت‌نامه و اخذ قیمت و نهایتاً مذاکره می‌پردازد.
✳️سوال5- اگر هیچ متقاضی امتیاز لازم را کسب ننمود چه باید کرد؟
?پاسخ: با تغییر اهمیت نسبی معیارها (امتیاز هر معیار یا کل امتیاز) نسبت به برگزاری مجدد ارزیابی کیفی اقدام می‌گردد.
28 دی 1399
✳️سوال 6- اگر مطابق ماده 10 آیین نامه ارزیابی کیفی انحصار شکل گرفت آیا باید ارزیابی کیفی انجام شود؟
پاسخ- با توجه به عبارت «واجد شرایط» حتماً باید امتیاز لازم را در ارزیابی کیفی بدست آورد والا صلاحیت و به نوعی اهلیت انجام معامله را نخواهد داشت.
✳️سوال 7- در این صورت اگر امتیاز حداقل کسب نشد چه باید کرد؟
پاسخ: آن شرکت صالح به انعقاد قرارداد نیست.
✳️سوال 8- اگر سه شرکت کننده در بار دوم پیشنهاد دادند ولی فقط یک نفر حداقل امتیاز را کسب کرد چه باید کرد؟ با دو نفر اول مناقصه برگزار شود یا با همان نفر اول وارد مذاکره شد؟
پاسخ: در اینجا نیز با توجه به عبارت «واجد شرایط» انحصار رخ می‌دهد.
✳️ سوال 9- اگر امتیاز دو نفر اول هم از حداقل امتیاز کمتر بودند و نفر سوم هم داشتیم چه باید کرد؟
پاسخ: باز توجه شما را به عبارت «واجد شرایط» جلب می کنم.
در همین خصوص پاسخ سازمان برنامه که بدون توجه به عبارت «واجد شرایط» در خود ماده داده شده و اشتباه آن کاملاً مشهود است نیز پیوست می گردد.
پیوست ها
مرجع ها
  1. https://t.me/aliqarahdaghli/2422


پاسخ های برای این پرسش وجود دارد اما شما مجاز به دیدن پاسخ ها نیستید
مهمان
پاسخ شما
عکس یا فایل مورد نظر خود را با کلیک بر روی دکمه آپلود - بارگزاری نمایید - فرمت های پشتیبانی شده : gif,jpg,png,jpeg,zip,rar,pdf
• وارد کردن • حذف Upload Files (Maximum File Size: 3 MB)

Sharing your current location while posting a new question allow viewers to identify the location you are located.

کد امنیتی
To protect the site from bots and unauthorized scripts, we require that you enter the captcha codes below before posting your question.