Notice: unserialize(): Error at offset 3973920 of 3983550 bytes in /home/qanoonname/domains/qanoono.ir/public_html/libraries/joomla/cache/controller.php on line 205
آیا صدر و ذیل دستورالعمل تعیین دامنه قیمت‌های متناسب تضادی دارند؟
  1. محمد محمدی
  2. قانون جو
  3. پرسش و پاسخ آزاد مناقصه مزایده
  4. شنبه, 11 خرداد 1398
  5.  اشتراک از طریق ایمیل
لطفا پاسخ دهید
پاسخ پذیرفته شده
علی قره داغلی
استاد مدرس
پاسخ پذیرفته شده Pending Moderation
«استفاده از این دستورالعمل الزامی نبوده و دستگاه‌های مناقصه‌گزار مجاز به استفاده از روش‌های مناسب دیگری هستند که تناسب بیشتری با وضعیت دستگاه و موضوع مناقصه داشته باشد ولیکن چنان‌چه در اسناد مناقصه روش ارزیابی مالی دیگری ذکر نشود، راهنمای حاضر مبنای بررسی قیمت و ارزیابی مالی مناقصه‌گران خواهد بود».
بر اساس ماده 7 آیین‌نامه استانداردهای اجرایی طرح‌های عمرانی به شماره 9974 مورخ 31/04/1352 ابلاغ انواع دستورالعمل‌ها به سه گروه تقسیم می‌شوند:
بند 1. گروه اول دستورالعمل‌هایی که رعایت کامل مفاد آن از طرف دستگاه‌های اجرایی و مهندسان مشاور و پیمانکاران و عوامل دیگر ضروری است. نظیر فرم ضمانت‌نامه‌ها و فرم پیمان‌ها، استانداردهای فنی، تجزیه واحد بهاء و غیره)
بند 2. گروه دوم دستورالعمل‌هایی که به طور کلی و برای موارد عادی تهیه می‌گردد و بر حسب مورد دستگاه‌های اجرایی و مهندسان مشاور و پیمانکاران و عوامل دیگر می‌توانند به تشخیص خود مفاد دستورالعمل و یا ضوابط و معیارهای آن را با توجه به کار مورد نظر و در حدود قابل قبولی که در دستورالعمل تعیین شده تغییر داده و آن را با شرایط خاص کار مورد نظر تطبیق دهند (نظیر حق‌الزحمه مهندسان مشاور و شرایط عمومی پیمان و مشخصات عمومی و غیره)
بند 3. گروه سوم دستورالعمل‌هایی است که به عنوان راهنمایی و ارشاد دستگاه‌های اجرایی و مؤسسات مشاور و پیمانکاران و سایر عوامل تهیه می‌شود و رعایت مفاد آن در صورتیکه دستگاه‌های اجرایی و مؤسسات مشاور روش‌های بهتری داشته باشند اجباری نیست.
لذا ابلاغ نوع اول، در زمره قواعد آمره و لازم‌الاجرا بوده و علی‌الاصول امکان تغییر مفاد آن توسط دستگاه اجرایی وجود ندارد.
ابلاغ نوع دوم نیز، در زمره قواعد آمره و لازم‌الاجرا بوده، لیکن امکان تغییر مفاد آن، توسط دستگاه اجرایی، تحت ضوابط معین و در شرایط خاص، امکان‌پذیر است. اما ابلاغ نوع سوم، در زمره قواعد تکمیلی است و جنبه ارشادی و راهنمایی دستگاه اجرایی را دارد که با توجه به مفهوم مخالف متن بند 3؛ اگر دستگاه‌ها روش بهتری اعلام ننمایند ناگزیر آن روش به عنوان عرف متعارف بر فرایندها اعمال خواهد شد.
⭐️بنابراین در دستورالعمل مورد سوال تضادی دیده نمی‌شود.
بخشی از زیرنویس شماره 2 کتاب مجموعه قوانین و مقررات برگزاری مناقصه و مزایده چاپ هشتم


پاسخ های برای این پرسش وجود دارد اما شما مجاز به دیدن پاسخ ها نیستید
مهمان
پاسخ شما
عکس یا فایل مورد نظر خود را با کلیک بر روی دکمه آپلود - بارگزاری نمایید - فرمت های پشتیبانی شده : gif,jpg,png,jpeg,zip,rar,pdf
• وارد کردن • حذف Upload Files (Maximum File Size: 3 MB)

Sharing your current location while posting a new question allow viewers to identify the location you are located.

کد امنیتی
To protect the site from bots and unauthorized scripts, we require that you enter the captcha codes below before posting your question.